Φροντίδα Κοσμημάτων

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Όλα τα κοσμήματά μας είναι φτιαγμένα από ασήμι 925. Το ασήμι είναι ένα πολύτιμο μέταλλο γνωστό για τη λαμπερή και ξεχωριστή του εμφάνιση. Tο ασήμι, όπως και όλα τα μέταλλα, με την πάροδο του χρόνου οξειδώνεται και μαυρίζει. Αυτή είναι μια φυσική διαδικασία που δεν μπορείς να αποφύγεις παρά μόνο να επιβραδύνεις. Παρακάτω υπάρχουν χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα των κοσμημάτων σου.

ΦΥΛΑΞΗ 

Τα μόρια της ατμόσφαιρας επιταχύνουν την φθορά των κοσμημάτων όταν αυτά είναι εκτεθειμένα. Ιδανικά προτείνουμε να τα φυλάς στην θήκη που τα παρέλαβες ή σε κλειστές μπιζουτιέρες. Άρκετα συχνά τα ασημένια κοσμήματα οξειδώνονται πολύ πιο γρήγορα ανάλογα με το PH του κάθε δέρματος, τον ιδρώτα κλπ. Αν έχεις παρατηρήσει κάτι ανάλογο σε συμβουλεύουμε να καθαρίζεις τακτικά τα κοσμήματα σου με τον τρόπο που αναφέρεται παρακάτω.

ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΥΛΙΚΑ

Σε συμβουλεύουμε να βγάζεις τα κοσμήματα σου όταν πρόκειται να έρθουν σε επαφή με αρώματα ,κρέμες, αντιηλιακά, απορρυπαντικά, θαλασσινό νερό, νερό πισίνας, καθώς αυτό μπορεί να φθείρει το χρώμα της επιμετάλλωσης και τη λάμψη τους. Ακόμα και αν ξεχαστείς σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις, θυμίσου μετά να πλύνεις τα κοσμήματα σου με λίγο χλιαρό νερό και απαλό σαπούνι.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Επάργυρα 

Εφόσον στο κόσμημα σου αρχίσουν να φαίνονται τα σημάδια του χρόνου και της χρήσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πανάκι στίλβωσης σε συνδυασμό με προϊόντα αφαίρεσης οξείδωσης που κυκλοφορούν στο εμπόριο όπως το SILVO. Διαφορετικά μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας και μια φορά το χρόνο να μας αποστέλλεις τα κοσμήματα σου για φρεσκάρισμα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρίσκονται κατασκευαστικά στην αρχική κατάσταση κατά τη οποία αγοράστηκαν. Ωστόσο, τα ασημένια κοσμήματα τείνουν να χρειάζονται λιγότερη φροντίδα όταν φοριούνται συχνότερα, γι αυτό το λόγο σου συνιστούμε να τα φοράς καθημερινά!

  • Επίχρυσα, ροζ χρυσά και με μαύρη επιροδίωση

Τα κοσμήματα μας που έχουν επικαλυφθεί με μια λεπτή στρώση χρυσού, ροζ χρυσού ή μαύρου ροδίου, είναι περισσότερο ευαίσθητα από τα υπόλοιπα. Η επιμετάλλωση φθείρεται και ατονεί με την πάροδο του χρόνου, αποκαλύπτοντας το ασήμι που είναι το βασικό υλικό κατασκευής τους. Ο χρόνος στον οποίο θα ξεθωριάσει η επιμετάλλωση καθορίζεται από τη χρήση, την συντήρηση και τη φύλαξη των κοσμημάτων. Η φύλαξη τους σε κλειστές θήκες προστατεύοντας τα από τα μόρια του αέρα παίζει σημαντικό ρόλο στο να διατηρηθούν ανέπαφα. Για τον καθαρισμό τους μπορείς να χρησιμοποιείς ένα μαλακό πανάκι από μικροίνες κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις χωρίς να ασκείς πίεση στο κόσμημα. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας και να μας αποστείλλεις τα κοσμήματα σου για φρεσκάρισμα όποτε το επιθυμείς. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρίσκονται κατασκευαστικά στην αρχική κατάσταση κατά τη οποία αγοράστηκαν.

Το κόστος της εργασίας συντήρησης και φρεσκαρίσματος κοσμημάτων μας εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία τα παραλαμβάνουμε.
Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε βοήθεια και πληροφορία.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα μεγέθη και την φροντίδα των κοσμημάτων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@eroeathens.com ή τηλεφωνικά στο 2102842493 (10:00-18:00).